Kvasinky ovocné BSV 20g
Popis produktu
Kvasinky určené na kvasenie ovocných muštov. Kvasinka s vysokou odolnosťou voči alkoholu (17 %), s nízkou tvorbou peny a nízkou tvorbou prchavých kyselín. Vhodné aj na kvasenie bez riadenej teploty. Optimálna teplota kvasenia 15-25 °C. Kvasinky patria k druhu Saccharomyces cerevisiae bayanus.
Návod:
10 g kvasiniek rozpustíme v 2 dcl zmesi muštu a vody (pomer 1:1) do35°C. Zmes za občasného premiešania necháme stáť 20 minút a následne vlejeme do muštu, rmutu. Teplotný rozdiel medzi teplotou zmesi kvasiniek a chladným muštom, rmutom by nemal byť viac ako 8°C.
Dávkovanie:
20 g kvasiniek je určených na 100 L muštu, rmutu.
Vlastnosti:
- kvasná teplota 12 - 32°C
- účinnosť do 17 obj. % alkoholu
Ean | 64714 |
---|---|
Váha | 0,02 kg |